AKTUALNOŚCI
Kulinaria - atrakcje dodatkowe
Lubuskie Kulinaria Regionalne odbędą się w ostatni wakacyjny weekend i będą trwały od 31 sierpnia do 2 września. W tym czasie ul. Przemysłowa zmieni się w miejsce pełne różnego rodzaju przysmaków. Nie zabraknie także dodatkowych atrakcji. Oto one:
PIĄTEK
Wystawa „Gorzowskie Birofilia" w hali targowej
„Ugryź kulturę – sztuka nie zna granic"– do strefy kulinariów i sztuki zaprasza Instytut Przestrzeni Artystycznej (namiot przed halą targową).
W godzinach 15:00 – 21:00 wykłady kulinarne z prezentacją oraz degustacją
Wydarzenia kulinarne koordynuje szef kuchni Łubu Dubu - Magdalena Sanczenko
15:00 – 16:30 „Jak dieta wpływa na odmłodzenie i długowieczność" – Kazimierz Kłodawski – założyciel Szkoły Żywienia Naturalnego
17:00 – 18:30 „Pizza i jej praktyczne kulisy" – Grzegorz Adamiak - właściciel firmy POLFOOD z Zielonej Góry zajmującej się profesjonalnym wyposażeniem lokali gastronomicznych /wykład i warsztaty/
19:00 – 20:30 „Kuchnia syryjska" – Amil Touros
11.00 – 17.00 – wystawa „ŚWIATY KUCHENNE. Polsko-niemieckie historie wokół kuchni" w Klubie Myśli Twórczej LAMUS, ul. Sikorskiego 5
SOBOTA
12.00 – 18.00 zabawy dla dzieci, pokazy kuglarzy, zawody w toczeniu fajerki na placu przed dużą sceną prowadzą reprezentanci AWF w Gorzowie
„Ugryź kulturę – sztuka nie zna granic" – do strefy sztuki i kulinariów zaprasza Instytut Przestrzeni Artystycznej (namiot przed halą targową).
10:00 – 14:00 Filcomania /warsztaty filcowania/ - prowadzi Anna Wojciechowska-Magda, właścicielka pracowni CALMA
godz. 10:00 wykład i warsztaty grupa I. zapisowa
godz. 11:30 warsztaty grupa II. zapisowa
od godz. 13:00 warsztaty otwarte
15:00 – 16:00 „Smak życia – fotografia w podróży" wykład z fotografii z prezentacją zdjęć – Sławomir Sajkowski
16:00 Wernisaż wystawy młodych uczestników warsztatów fotograficznych przeprowadzonych w browarze w Witnicy.
Wystawa „Gorzowskie Birofilia" w hali targowej
Na konkursy dla publiczności zaprasza na swoim stoisku Łukasz Konik.
11.00 – 14.00 – wystawa „ŚWIATY KUCHENNE. Polsko-niemieckie historie wokół kuchni" w Klubie Myśli Twórczej LAMUS, ul. Sikorskiego 5
NIEDZIELA
Pokaz warzenia piwa w ramach wystawy „Gorzowskie Birofilia" w hali targowej
„Świat toruńskiego piernika"
Ostatnia szansa, by uczestniczyć w wyjątkowych warsztatach edukacyjnych połączonych z pieczeniem pierników. Z okazji Lubuskich Kulinariów Regionalnych Muzeum Lubuskie zaprasza wyjątkowo w sobotę o 10:30 i 13:30 oraz w niedzielę od 10:00 do 17:00.
„Ugryź kulturę – sztuka nie zna granic"
Strefa sztuki i kulinariów stworzona przez Instytut Przestrzeni Artystycznej w namiocie przed halą targową.
„Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Polska (Województwo Lubuskie) – Brandenburgia 2007-2013. Fundusz Małych Projektów i Projekty Sieciowe Euroregionu Pro Europa Viadrina oraz ze środków budżetu państwa" „Pokonywać granice poprzez wspólne inwestowanie w przyszłość".
Biuro Promocji Miasta
źródło: gorzow.pl
22 marzec 2016
Dwumetrowa świąteczna ozdoba od dziś zdobi centrum Gorzowa. W mieście robi się też coraz bardziej zielono i kolorowo. To wszystko za sprawą pierwszych wiosennych nasadzeń. Do Wielkanocy ukwiecone zostaną najważniejsze punkty w centrum miasta. Miejskie kwietniki,...
|
17 marzec 2016
SPRING IS COMING! fot. Grand Club 18-03-2016 PIĄTEK19-03-2016 SOBOTA START 21:00WSTĘP DARMOWYREZERWACJE 663 383 201 ZAPRASZAMY
|
15 marzec 2016
Instytut Pamięci Narodowej zaprasza na Przystanek Historia 16 marca na godzinę 17 do WiMBP. Będzie quiz , będą nagrody. fot. Instytut Pamięci Narodowej Zobaczcie też plany na marzec i kwiecień 2016, tak aby łatwiej było Państwu zaplanować ew. udział 14.03...
|
WYDARZENIA KULTURALNE